Što su kolačići?

Kolačić je mala tekstualna datoteka koja se pohranjuje na vaše računalo ili mobilni uređaj kad posjetite neku internetsku stranicu.

  • Kolačići prve strane oni su koje postavljaju internetske stranice koje posjećujete. Samo ih te internetske stranice mogu pročitati. Usto, stranice se mogu koristiti i vanjskim uslugama, koje postavljaju svoje kolačiće, a oni se nazivaju kolačićima treće strane.
  • Trajni kolačići pohranjuju se na vaše računalo i ne brišu se automatski kad zatvorite preglednik, za razliku od kolačića sesije, koji se brišu kad zatvorite preglednik.

Kad god posjetite naše internetske stranice, od vas će se tražiti da prihvatite kolačiće. Svrha je omogućiti stranicama da određeno vrijeme „pamte” vaše osobne preferencije (npr. korisničko ime, jezik itd.). Tako ih ne morate ponovno unositi kad pregledavate stranice tijekom istog posjeta. Kolačići se mogu koristiti i za izradu anonimiziranih statističkih podataka o pregledavanju naših stranica.

Kako se koristimo kolačićima?

Stranice Krediti na kartice uglavnom se koriste „kolačićima prve strane”. To su kolačići koje postavljamo i nadziremo mi, a ne vanjska organizacija. Međutim, za otvaranje nekih od naših stranica morat ćete prihvatiti kolačiće vanjskih organizacija.

Mi upotrebljavamo tri vrste kolačića prve strane, i to za:

  • pohranjivanje osobnih preferencija posjetitelja
  • funkcioniranje naših stranica
  • prikupljanje analitičkih podataka (o ponašanju posjetitelja)

Analitički kolačići

Njima se koristimo samo za interno istraživanje o mogućim načinima poboljšanja usluge koju pružamo svim korisnicima. Ti kolačići samo prate vašu interakciju, kao anonimnog korisnika (prikupljeni podaci ne identificiraju vas osobno), s našim internetskim stranicama. Ti se podaci ne dijele s trećim stranama niti se koriste u bilo kakvu drugu svrhu.